Skal du i gang med at tage dit kørekort?

16 januar 2022 Steffen Hansen

editorial

Nu er tiden endelig kommet til dig – du skal i gang med tage dit kørekort, så du kan køre derudaf på alle landets veje og ikke længere være afhængig af offentlig transport. Dog er der nogle ting, du skal være særligt opmærksom på, før du kan komme i gang med at tage dit kørekort. Læs med i dette indlæg, og hør mere om, hvad det er, du skal være opmærksom på, før du bestiller tid hos din køreskole. 

 

image

Du skal en tur forbi lægen

Før du kan gå i gang med at tage køre – og teoritimer, skal du have en lægeerklæring underskrevet af din læge. Denne erklæring bekræfter, at du er helbredsmæssigt egnet og derfor kan køre bil. Du vil blive bedt om dette, når du bestiller tid hos den køreskole, du har valgt.

Hos lægen vil du bl.a. blive undersøgt, hvordan du ser og hører. Det er vigtigt at vide, om du har nedsat hørelse eller syn, før du begår dig ud på de danske veje. Det er ikke kun nødvendigt for din egen sikkerhed, men også for andre bilisters sikkerhed. Du kan ikke komme uden om sådan en lægeerklæring, så bestil tid allerede i dag til den.

 

Du skal finde den rigtige køreskole

Nu, hvor du har din lægeerklæring, er det tid til at bestille en tid hos en køreskole. Det er vigtigt at finde en, der ikke lægger alt for langt væk fra dig. De fleste går nemlig i skole ved siden af, at de tager deres kørekort. Det betyder, at du skal have mulighed for at kunne komme til køretimerne hurtigt, uden at bruge en masse transporttid på det.

Det er også en god idé at finde en køreskole, der har eksisteret i et stykke tid. Så ved du, at du er kommet i kyndige hænder hos en professionel og veluddannet kørelærer. Så hvis du bor i Odense, skal du finde køreskoler, der kan tilbyde kørekort i Odense.

Flere Nyheder