Hvad du må sætte i din forrude – og hvad du ikke må
Nogle ting kan det blive nødvendigt at sætte i ens forrude, mens andet er lidt mere valgmuligt – og så er der de ting, som man slet ikke skal sætte i ens forrude, da det kan være ulovligt at sætte der/gøre ved frontruden.
Her skal der også lige skelnes mellem, at når man siger “på forruden”, så menes der selve glaspartiet i dette tilfælde en bil, men udtrykket dækker ofte også over andre sammenhænge, hvor man placerer noget tæt på frontruden, uden det er på selve frontruden.
Et eksempel i dette tilfælde kan være, at man placerer en p-billet lige under frontruden, hvor den kan ses af en p-vagt, men så er den ikke sat fast på selve ruden, men den ligger til godt udsyn – andre gange har man endda en lille anordning, der sidder på selve ruden, hvor man kan sætte billetten fast, så man ved, at den ikke daler ned.
Angående p-billetter så kan man jo også have klistret ens parkeringsskive på frontruden, om det så er den manuelle slags, man skal indstille selv, eller om der er tale om den type, der er elektronisk og fungerer selv.
Man kan også sætte klistermærker, der viser, at man har en permanent p-tilladelse til området, at man er blevet synet med videre, men de gamle af den slags bør man så fjerne, så ens frontrude ikke bliver plastret til med mærker, så man ikke kan se ud af den.
Man må dog ikke tone ruden for meget, så man ikke kan se ud af den, og det gælder sådan set også alle ruder på bilen, for der er lovkrav om, hvor let det skal være at kunne se ud af denne rude, og overskrider man denne toning, så det bliver for mørkt, så kan det koste en en bøde.
Pas på dig selv i trafikken!
Flere Nyheder
VW Maxi Caddy: Det perfekte valg til bilentusiaster og bil-ejere
Nogle ting kan det blive nødvendigt at sætte i ens forrude, mens andet er lidt mere valgmuligt – og så er der de ting, som man slet ikke skal sætte i ens forrude, da det kan være ulovligt at sætte der/g&osla...
Peter Mortensen
18 januar 2024