Loading...
cykler

Hvorfor er der så mange cykler i Danmark?

Nogle lande er associeret med ting.

Det er både ment som fordomme, hvor der måske ikke er hold i realiteterne, som kunne være noget med, at italienere kun spiser pasta, pizza og nyder de varme sommerdage hele tiden – maden er mere varieret end som så, og så er vejret bestemt heler ikke hele tiden godt.

Så er der et land som Holland, der bliver associeret med træsko og tulipaner, og specielt sidstnævnte er de også store eksportører af, men ved du hvad, Holland også er kendetegnet ved, og som lander har tilfælles med Danmark?

Der er mange cykler i gadebilledet og for den sags skyld på landet.

Man skal bare se gamle optagelser på sort/hvid film for at spotte mange cykler i landlige omgivelser, og tag du til København, så vil du næsten opleve en invasion af cykler på Nørrebro bare som et eksempel.

Men hvad har Danmark også Holland ellers også tilfælles, som ikke alt er lige menneskeskabt?

Landene er forholdsvis flade, de er relativt små, og der er ikke langt fra det ene sted til det andet: man kan med fordel cykle.

Herhjemme er det ikke dyrt at anskaffe sig selv en god cykel til en billig penge – på lovlig vis.

Faktisk vil man undre sig over det, hvis man støder på voksne danskere, der ikke evner at cykle, for den slags lærer man da helt fra barnsben. Den slags viden kan måske komme bag på udlændinge.

Desuden er det en god måde at få motion på ved at cykle, og specielt i nyere tid er der blevet sat meget fokus på miljøet, hvor det virkelig skåner miljøet at lade bilen blive hjemme, fravælge den offentlige transport og tage cyklen.

Derfor ser det da heller ikke ud til, at cyklen ligefrem er på tilbagetog i det danske landskab, om vi så snakker land eller by.